Berita

KAB peroleh kontrak bernilai RM17.9 jutaKUALA LUMPUR, 6 April -- Kejuruteraan Asastera Bhd (KAB), penyedia perkhidmatan kejuruteraan elektrik dan mekanikal telah menerima dua surat lantikan/setuju terima (LOA) daripada China Construction Yangtze River (Malaysia) Sdn Bhd (CCYRM) dengan nilai kontrak RM17.9 juta.

Di bawah LOA itu, KAB telah dilantik sebagai sub-kontraktor yang dilantik untuk kerja-kerja pemasangan elektrik yang merangkumi pembekalan, penghantaran, pemasangan, pengujian dan pentauliahan perkhidmatan elektrik untuk tiga blok pembangunan bercampur oleh Multibay Development Sdn Bhd di Jalan Tun Razak, Kuala Kuala Lumpur.

Pengarah Urusan Datuk Lai Keng Onn berkata penambahan kontrak-kontrak ini berfungsi sebagai warisan KAB untuk terus memberikan perkhidmatan yang luar biasa kepada pelanggannya dan kedua-dua pakej itu dijangka siap pada 31 Okt, 2023.

"Jumlah perolehan kontrak tertunggak kami ialah sekitar RM390 juta setakat 15 Mac 2021 dan ini akan memberikan keterlihatan pendapatan yang sihat untuk beberapa tahun akan datang,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau juga berkata syarikat akan terus membida tender untuk meningkatkan lagi perolehan kontrak syarikat dan yakin bahawa prestasi kewangannya akan terus kukuh pada tahun-tahun mendatang.

-- BERNAMA

 

    Berita Lain-lain

Tidak Perlu Tetapkan Sasaran Tinggi Untuk Tenaga Boleh Diperbaharui (RE) Negara

Oleh Mikhail Raj Abdullah

KUALA LUMPUR, April 8 -- Malaysia tidak seharusnya ditekan untuk menetapkan sasaran yang lebih tinggi di bawah dasar tenaga boleh diperbaharui (RE) negara.


Moody’s jangka syarikat O&G tingkatkan Capex pada 2021

KUALA LUMPUR, 8 April -- Syarikat minyak dan gas (O&G) dijangka meningkatkan program perbelanjaan modal (capex) pada 2021 sekiranya harga minyak berada antara paras US$60 dan US$70 setong (US$1= RM4.13), demikian menurut  Moody's Investors Service.


Serba Dinamik bekerjasama dengan UTM dalam pembangunan teknologi membran

KUALA LUMPUR, 6 April -- Serba Dinamik Group Bhd hari ini mengumumkan kerjasama dengan Membrane Technology (M) Sdn Bhd (MTMSB), syarikat sampingan Universiti Teknologi Malaysia (UTM), dalam pembangunan teknologi membran lanjutan bagi rawatan air dan air sisa serta hemodialisis. 


    Main Sponsor


    Quotes© 2021 BERNAMA. All Rights Reserved. Disclaimer | Privacy Policy | Security Policy This material may not be published, broadcast,
rewritten or redistributed in any form except with the prior written permission of BERNAMA.

Best viewed in Firefox 58.0.1 (64-bit) & Chrome Version 63.0.3239.132 (Official Build) (64-bit) with 1920 x 1080 resolution

Contact us :
General [ +603-2693 9933, helpdesk@bernama.com ]
Product/Service Enquiries [ +603-2050 4466, portal@bernama.com ]