Berita

Serba Dinamik jual 25.2 peratus kepentingan di syarikat tersenarai di Singapura, CSE GlobalKUALA LUMPUR, 7 Julai --  Serba Dinamik  Holdings Bhd (SDHB) menjual keseluruhan 25.2 peratus kepentingan ekuitinya dalam syarikat teknologi tersenarai di Singapura, CSE Global Ltd di pasaran terbuka sebanyak RM177.33 juta.

Kumpulan perkhidmatan tenaga itu berkata penjualan itu adalah tepat pada masanya berikutan objektif awalnya telah dipenuhi yang mana ia telah mencapai sasaran kewangan dan kehadiran di peringkat antarabangsa yang relevan.

“Objektif awal SDHB (untuk) mengambil alih CSE Global antara lain adalah untuk memanfaatkan kehadiran CSE di peringkat global dan asas pelanggannya dalam industri minyak dan gas di samping memperkukuhkan segmen teknologi maklumat CSE,” kata SDHB dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia.

CSE Global yang menyediakan projek automasi industri, telekomunikasi dan penyelesaian alam sekitar, beroperasi di 41 pejabat di 17 negara.

SDHB berkata hasil daripada penjualan itu akan digunakan untuk tujuan lain yang akan mewujudkan peningkatan nilai yang selanjutnya.

Penggunaan yang sebenar belum dapat dipastikan, namun, hasilnya dijangka dapat digunakan dalam tempoh 12 bulan daripada selesai penjualan itu, katanya.

SDHB membeli kepentingan dalam CSE Global pada April 2018 berjumlah RM170.57 juta.

-- BERNAMA

    Berita Lain-lain

Serba Dinamik dapat projek bernilai RM1.47 bilion di Abu Dhabi

KUALA LUMPUR, 6 Ogos -- Subsidiari milik penuh Serba Dinamik Holdings Bhd, Serba Dinamik International Ltd (SDIL) telah menerima surat anugerah dari Future Digital Data Systems LLC (FDDS) bagi melaksanakan kontrak pemerolehan, pembinaan, kejuruteraan, penyiapan sebuah pusat data dan kemudahan berkaitan seperti infrastruktur serta lanskap di Emiriyah Arab Bersatu (UAE). 


Petronas tarik balik rayuan berhubung keputusan Mahkamah Tinggi mengenai SST

PUTRAJAYA, 3 Ogos  -- Petroliam Nasional Berhad (Petronas) hari ini menarik balik rayuannya terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuching bahawa Sarawak berhak mengutip cukai jualan bagi produk petroleum.


UCT akan bina kemudahan pembuatan di Batu Kawan

KUALA LUMPUR, 30 Julai -- Ultra Clean Holdings Inc (UCT), pemaju dan pembekal subsistem kritikal yang tersenarai di NASDAQ Amerika Syarikat akan membina kemudahan pembuatan berkeluasan 300,000 kaki persegi di Taman Perindustrian Batu Kawan, Pulau Pinang.


    Main Sponsor


    Quotes© 2020 BERNAMA. All Rights Reserved. Disclaimer | Privacy Policy | Security Policy This material may not be published, broadcast,
rewritten or redistributed in any form except with the prior written permission of BERNAMA.

Best viewed in Firefox 58.0.1 (64-bit) & Chrome Version 63.0.3239.132 (Official Build) (64-bit) with 1920 x 1080 resolution

Contact us :
General [ +603-2693 9933, helpdesk@bernama.com ]
Product/Service Enquiries [ +603-2050 4466, portal@bernama.com ]